skip to Main Content
Dit is een website van vakbond De Unie voor het KLM grondpersoneel
2 Voorstellen Van KLM, Wat Vind Jij

2 voorstellen van KLM, wat vind jij

  • KLM

Ondanks de vakantie van Huug Brinkers (hij is vanaf 9 augustus weer terug) toch even een korte update vanuit De Unie. Jij en je collega’s merken vast dat de vakanties begonnen zijn en dat er inmiddels weer flink gevlogen wordt. Wij merken het in ieder geval wel, want we ontvangen weer aardig wat berichten van de collega’s over krappe bezetting en hoge werkdruk, een bizarre discussie en ontknoping aan de gate rond een IPBende collega en de herinrichting van rustruimtes (als gevolg van een bezoek van de inspectie SZW) waardoor collega’s ineens moeten staan in hun vertrouwde rustruimte of extra moeten lopen naar een verder gelegen rustruimte waar nog wel gezeten kan worden.

 

Voorstel ophoging contracten Team Member Operations
KLM op corporate niveau werkt ook hard door. We hebben de afgelopen week twee voorstellen ontvangen. De eerste gaat over de cao-afspraak om de 75% contracten van de Team Members Operations bij Ground Services op te hogen naar 100%. Dat voorstel vind je hier. We horen graag wat jij als Team Member Operations er van vindt. Je kunt dit laten weten aan Guus Ottenhof via guus.ottenhof@unie.nl of even met hem bellen op 06 2286 7571. Er is ons gevraagd om voor 13 augustus met een reactie te komen. We horen daarom graag voor die tijd van je.

Voorstel aanpassing nachtdienstvrijstellingen
Het tweede voorstel komt ook voort uit de cao-onderhandelingen uit 2019. Dit gaat over een aanpassing van de nachtdienstvrijstellingen om te komen tot een evenrediger verdeling van de nachtdiensten over een grotere groep collega’s. Het voorstel dat KLM aan de vakbonden heeft gestuurd, kun je hier lezen. We willen graag weten wat de collega’s, die in wisseldienst werken, van dit voorstel vinden. Omdat hier geen harde reactietermijn voor geldt, mag je hier je mening geven aan Huug Brinkers via huug.brinkers@unie.nl. Je kunt hem vanaf 9 augustus ook weer telefonisch bereiken via 06 5252 2077.

Olympiërs
We zijn rond werkdruk, roosterdruk, flexibiliteit, rustruimtes en de IPB-situatie druk aan het marshallen richting KLM. Uiteraard gaat dat door middel van hoor, wederhoor en overleg. We hopen dat jij en je collega’s de weg blijven vinden om ons te informeren over wat jou bezig houdt rond je werk bij KLM. Want alleen op die manier kunnen we instappen, opschalen en KLM scherp houden. Maak gebruik van de mogelijkheden om met ons in contact te komen. Zie hiervoor ook https://klm.unie.nl. Denk je dat onze berichtgeving en dienstverlening interessant zijn voor een collega: maak hen attent op onze website waar ze zich gratis kunnen registreren.

Voor nu wensen wij allen veel succes in het doorkomen van de altijd drukke en lastige vakantieperiode. Zoals altijd leveren jij en je collega’s dag-in-dag-uit een olympische topprestatie waar jullie niets minder dan een gouden medaille voor verdienen. Over de Olympische Spelen gesproken: Lees hier de reactie van Reinier Castelein, voorzitter van De Unie, op de beschamende column van Raemon Sluiter.

Back To Top