skip to Main Content
Dit is een website van vakbond De Unie voor alle medewerkers van KLM.
Reactie KLM Op Gezamenlijke Brief Van Vakbonden

Reactie KLM op gezamenlijke brief van vakbonden

Uitnodiging voor overleg op 26 augustus

De Unie en de andere bonden zijn door KLM uitgenodigd voor een overleg op 26 augustus. Tijdens dit overleg wordt KLM concreet over het (substantiële) bod dat ze aan de cao-tafel willen doen. De bonden hebben middels een brief gevraagd om helderheid over het bod. Daarmee is er een termijn gesteld op maandag 19 augustus om 17.00 uur. Net voor deze datum gaf KLM helderheid. Niet over het bod zelf, maar wel over wanneer we helderheid over het bod krijgen.

Reservetijd

De tijd was bijna verstreken, maar gelukkig liet KLM nog iets weten. De vraag is of we KLM deze reservetijd nog geven. Het gaat ons er namelijk om dat er een goede cao wordt afgesloten. Wij vinden namelijk allemaal dat het tijd wordt voor een nieuwe cao, aangezien de vorige afliep op 1 juni 2019. Past het nieuwe bod van KLM bij de resultaten, inflatie en is het redelijk in de markt? Dan hebben we een uitgangspositie om het cao-overleg te hervatten. Er is echter nog veel te doen om tot een cao te komen.

KLM staat in onze ogen 1-0 achter. Enerzijds door zo laat op onze brief te reageren, anderzijds door de gestelde termijn te overschrijden. Als gezamenlijke bonden hebben we daarom een brief gestuurd waarin we duidelijk maken dat KLM te laat heeft gereageerd én dat we per bond de KLM over vervolgstappen informeren. Maandag 26 augustus hebben we dan ook onze bedrijfsledengroep (BLG) bijeen. Of we dan ook met KLM aan tafel zitten, is nog onzeker.

Ook voor je collega is het nooit te laat om lid te worden

Ken jij nog collega’s die niet lid zijn van De Unie? Als ze invloed willen uitoefenen op hun arbeidsvoorwaarden en stemmen over cao-resultaten of arbeidsvoorwaardelijke zaken willen agenderen? De Unie is er namelijk voor jou. Ook wij hebben ook een blauw hart! Registreer je nu nog gratis!

Back To Top