Blog: Lingerie en bonus
Ik sta al jaren bekend als een malloot met vreemde hersenspinsels en wellicht is dit er één van.
Zo vind ik niets meer beledigend en vernederend voor een vrouw als dat haar partner haar als cadeau een lingerie setje geeft. Immers, naar mijn gevoel, zeg je daarmee “je bent mooi, maar met een leuk papiertje er omheen lijkt het wellicht nòg wat beter”.
Maak kans op €350,- tanktegoed én ontvang alle KLM updates in jouw mailbox! Registreer je gratis!
Maar wat heeft dat nu met een bonus te maken. KLM en Pieter Elbers zijn samen naar de rechter gegaan om uit te vinden op welke manier Pieter gecompenseerd kon worden voor de schandalige manier waarop hij, vooral door de Nederlandse Raad van Commissarissen, aan de dijk is gezet. Waar de Raad van Commissarissen Pieter met liefde heeft geofferd, heeft dezelfde Raad van Commissarissen wel meegewerkt aan het onderzoeken op welke manier Pieter gecompenseerd kon worden voor hun eigen acties namelijk hem de deur te wijzen.
Daar het vergelijk met een lingeriesetje, simpelweg vernederend om op die manier met Pieter om te gaan. Net alsof geld kan compenseren voor het besluit Pieter te slachtofferen om Parijs te vriend te houden. Maar alleen al daarom is het hem wel van harte gegund.
Maar goed, wie wind zaait zal storm oogsten, zegt het spreekwoord. En met deze uitspraak van de rechter kon het hek wel eens van de Dam zijn. Ik sluit niet uit dat met deze uitspraak de gehele arbeidsvoorwaardelijke bijdrage van de afgelopen jaren, en het inleveren van de winstdeling 2019, in een ander daglicht is komen te staan. Ik ga niet op de stoel van de rechter zitten maar Vrouwe Justitia oordeelt geblinddoekt en ziet immers niet of hier een President Directeur, of een willekeurig andere werknemer, voor haar staat. Zij oordeelt over het wel – of niet terecht zijn van een maatregel, niets meer en niets minder.
KLM updates in jouw mailbox ontvangen? Registreer je gratis!
De internationale boekhoudregels echter verplichten een onderneming om elk potentieel financieel risico in de boeken op te nemen. Ik zou KLM daarom willen adviseren om in 2022 een éénmalige reservering ter grootte van de arbeidsvoorwaardelijke bijdrage op te nemen in de jaarcijfers. Ik sluit niet uit dat met deze uitspraak van de rechter KLM mogelijk verplicht wordt alle, door de werknemers geleverde Arbeidsvoorwaardelijke Bijdragen alsnog aan de medewerkers uit te keren. En mocht dat niet zo zijn valt deze reservering vanzelf weer vrij en wordt weer als baten in de boeken opgenomen.