skip to Main Content
Dit is een website van vakbond De Unie voor alle medewerkers van KLM.
Snelle Koerswijziging KLM Nodig Om Een Nieuw ‘zaterdag-debacle’ Te Voorkomen!

Snelle koerswijziging KLM nodig om een nieuw ‘zaterdag-debacle’ te voorkomen!

In onze laatste info hebben we je laten weten dat – onder andere vanwege de ILO uitspraak – de arbeidsvoorwaardelijke bijdrage moet stoppen. Op verschillende manieren hebben we dit, zowel KLM alsook de overheid, laten weten. Tot op heden nog zonder resultaat.

Altijd direct het laatste KLM-nieuws ontvangen? Meld je gratis aan!

Inmiddels gebeurt er van alles. Met voor KLM als dieptepunt de spontane actie van platformmedewerkers afgelopen zaterdag. Niet vanwege de actie zelf, maar vanwege het feit dat de directie dit klaarblijkelijk niet heeft zien aankomen. Er is sprake van een onacceptabele hoge werkdruk en veel onvrede onder medewerkers. De directie lijkt dat maar ‘matig’ te begrijpen. Er lijkt wel sprake van een soort ‘bedrijfsblindheid’.

Altijd direct het laatste KLM-nieuws ontvangen? Meld je gratis aan!

Daarom heeft De Unie, samen met de collega’s van de NVLT en VNV, een oproep gedaan aan de Raad van Commissarissen (RvC) van KLM tot een soort ‘reset’ in het overleg tussen KLM en vakbonden. De manier waarop de arbeidsvoorwaardelijke bijdragen van medewerkers tot stand zijn gekomen en de wijze waarop KLM daar nu op reageert hebben een flinke deuk veroorzaakt in het onderlinge vertrouwen. En dat is niet goed voor de toekomst. Een toekomst die meer dan uitdagend is en nog veel van alle KLM medewerkers zal vragen. Daarbij hoort een gezonde dialoog en – verhouding tussen KLM zelf en (de vertegenwoordigers van) de medewerkers.

Je kunt hier de brief “noodzakelijke koerswijziging en hier de “nieuwe pijlers” lezen.
Wordt vervolgd!

Back To Top