skip to Main Content
Dit is een website van vakbond De Unie voor alle medewerkers van KLM.
KLM Verhoogt De Lonen Met Tweemaal 2,5%

KLM verhoogt de lonen met tweemaal 2,5%

De afgelopen periode heeft De Unie er bij KLM meerdere malen op aangedrongen de arbeidsvoorwaardelijke bijdrage te stoppen, ook in het licht van de recente ILO-uitspraak. Zojuist heeft KLM ons gemeld dat zij heeft besloten de loonsverhogingen uit de vorige cao (uitstel hiervan is onderdeel van de arbeidsvoorwaardelijke bijdrage) alsnog met terugwerkende kracht (1-3-2022) uit te keren.

Altijd direct het laatste KLM-nieuws ontvangen? Meld je gratis aan!

Reinier Castelein (voorzitter van De Unie) vindt dat KLM eindelijk een beetje de brug op komt. Maar de brug over is KLM zeker niet. “Een groot deel van het personeel levert nog steeds in. De uitspraak van de ILO was helder. KLM reageert traag, onvolledig en slechts onder druk van een kort geding dat morgen zou dienen. Het loonoffer mag nu deels hersteld zijn, maar we zijn er nog niet. De KLM’er heeft ook behoefte aan daadwerkelijk koopkrachtherstel. Bovendien is het ook nog zo dat wanneer KLM weer wil concurreren op de arbeidsmarkt er nog meer gerepareerd zal moeten worden”, aldus Castelein.

Altijd direct het laatste KLM-nieuws ontvangen? Meld je gratis aan!

Met deze ‘boodschap’ aan KLM zullen we op maandag 23 mei aanstaande het cao-overleg voor de grondmedewerkers vervolgen. Dan praten we ook verder over onderwerpen als arbeidsmarkt, vergoedingen en werkdruk.

Back To Top