skip to Main Content
Dit is een website van vakbond De Unie voor alle medewerkers van KLM.
Let Goed Op Bij De Nieuwe Aanpak Vervoersvergoeding

Let goed op bij de nieuwe aanpak vervoersvergoeding

  • KLM

Op dinsdag 30 juni stuurde KLM een bericht uit over de vergoeding van de kosten die je maakt voor woon-werkverkeer. Hierin staat dat KLM naar een nieuwe systematiek overstapt, waarbij je alleen een vergoeding krijgt wanneer je opkomt. Hierdoor wordt er in juli geen vergoeding uitbetaald. In augustus wordt er gewerkt met de nieuwe systematiek; dan krijg je de vergoeding voor je opkomsten in juli.

De Unie in verzet

De Unie heeft hiertegen geprotesteerd. Zoals in een eerder nieuwsbericht aangegeven, is alleen betalen voor opkomsten in lijn met de cao. Geen reisvergoeding betalen over juli is dat níét. Zeker in het licht van alle offers die gevraagd gaan worden, is dit een verkeerd signaal van KLM aan haar medewerkers.

Voorstel van De Unie

Daarom hebben wij KLM gevraagd om over juli nog de gebruikelijke systematiek te hanteren: volledige reisvergoeding conform je basisrooster. Vanaf vandaag registreer je dan je opkomsten, zodat in augustus de nieuwe systematiek in kan gaan. Zo loop je geen maandvergoeding mis én komt de uitbetaling van de ‘resterende vervoersvergoeding’ niet in het geding.

Goed opletten

Zoals met alle veranderingen geldt, is het goed om zelf je administratie op orde te houden. Registreer goed wanneer je opkomt: in het KLM-systeem, maar vooral ook in je eigen agenda (bijvoorbeeld op je telefoon).

Heb je vragen over deze nieuwsflash, de nieuwe systematiek of je vervoersvergoeding? Stel ze gerust aan mij, via gertjan.tommel@unie.nl of 06-5252 2034.

Het blijven uitdagende tijden. Laat je niet gek maken.

Met vriendelijke groet,

Gertjan Tommel
Belangenbehartiger

Back To Top