skip to Main Content
Dit is een website van vakbond De Unie voor alle medewerkers van KLM.
OR Verkiezingen Bij KLM

OR verkiezingen bij KLM

Van 7 t/m 21 april 2022 zullen (digitale) verkiezingen voor een nieuwe medezeggenschap binnen KLM plaatsvinden. Dat zijn verkiezingen voor de Ondernemingsraad zelf en de Groepscommissie(s). De Unie is op zoek naar gemotiveerde en gedreven KLM’ers, die zich kandidaat willen stellen.

6 Redenen om je gratis te registreren!

Twijfel je of dit iets voor jou is? Bedenk dan dat:

  • Werk voor de KLM-OR belangrijk, nuttig en gewaardeerd werk is.
  • Lid zijn van de KLM-OR een waardevolle ervaring is en met die kennis geef je je eigen carrière een boost.
  • KLM bijzonder gebaat is bij betrokken medewerkers in de OR.
  • OR/GC-tijd is werktijd, dus wordt je hiervoor vrijgesteld. En is het op een roostervrije dag, dan wordt het gecompenseerd.

Het werk van OR en GC

Het zijn turbulente – en lastige tijden voor KLM. Hierover wordt door de bedrijfsleiding met de Ondernemingsraad (OR) en de Groepscommissies (GC) gesproken. De OR heeft bij vrijwel alle grote veranderingen het recht om advies uit te brengen. Deze adviezen zijn belangrijk. Vanuit de praktijk en de werkvloer worden vaak aanpassingen geadviseerd, die natuurlijk met goede argumenten moet worden onderbouwd. Daarom hebben we jouw kennis en ervaring nodig in de OR of GC.

De OR heeft ook het recht om instemming te geven op onderwerpen zoals roosters, een arbeids- en rusttijdenregeling of een vakantieregeling; een regeling op het gebied van de arbeidsomstandigheden, het ziekteverzuim of het re-integratiebeleid; een regeling op het gebied van de personeelsbeoordeling.
Onderwerpen die belangrijk zijn voor alle medewerkers van KLM.
Door de Groepscommissies van je eigen afdeling wordt ook instemming op roosters en vakantieregelingen gegeven. Groepscommissies hebben dus een directe invloed op de werk/privé balans van jou en je collega’s.

Nieuwsgierig naar de voordelen van gratis registreren?

Werken aan je toekomst

Lid worden van de medezeggenschap betekent dat je als medewerker niet alleen werkt aan de toekomst van KLM, maar ook aan je eigen ontwikkeling. Binnen de OR of GC doe je veel nieuwe kennis en vaardigheden op (incl. de mogelijkheid tot het volgen van cursussen) en kom je op plekken in de organisatie, die je anders nooit had gezien. En je bouwt natuurlijk een geweldige netwerk op, binnen én buiten de KLM.

De Unie staat achter je

Als vakbond pleit De Unie voor een volwaardige medezeggenschap binnen KLM. De Unie ziet het ondersteunen van ondernemingsraden als een belangrijke taak. Medezeggenschap speelt een steeds voornamere rol binnen de arbeidsverhoudingen in Nederland. Enerzijds bij het verwerven van een passende eigen visie op die veranderende rol, anderzijds bij het daadkrachtig invulling geven aan die verantwoordelijkheid. In samenspraak met MZ Services wil De Unie haar leden maximaal ondersteunen en een betere dienstverlening aanbieden. Als je je kandidaat stelt via De Unie, weet je je gesterkt door de expertise van De Unie én MZ Services.

De leden van De Unie in de medezeggenschap bij KLM stemmen regelmatig met elkaar af. Voor advies of goede raad kun je ook altijd bij ons terecht. Daarbij heb je steeds alle vrijheid om zelfstandig besluiten te nemen. Goede discussies zijn belangrijk, maar uiteindelijk is het jouw persoonlijke mening die telt.

Stel je kandidaat via De Unie!

Als OR – of GC-lid namens De Unie heb je dus alle vrijheid, maar sta je er niet alleen voor!
Durf jij de uitdaging aan om mee te praten en mee te beslissen over de toekomst van KLM?
Meld je dan nu aan als kandidaat* namens De Unie voor de OR of GC!

Kiesgerechtigd zijn die werknemers die op 21 april 2022 ten minste 6 maanden onafgebroken in dienst zijn. En verkiesbaar zijn die collega’s die op 21 april 2022 ten minste één jaar onafgebroken in dienst zijn. Ook uitzendkrachten of ingehuurde medewerkers die op 21 april 2022 minstens twee jaar onafgebroken in dienst zijn bij KLM zijn verkiesbaar.

Ben je werkzaam bij KLM en wil jij je kandidaatstellen voor de KLM-OR?  Stuur dan een email naar de belangenbehartiger bij KLM Huug.brinkers@unie.nl.

Back To Top