skip to Main Content
Dit is een website van vakbond De Unie voor alle medewerkers van KLM.
Resultaten DIGI-C Onderzoek Onder KLM Grondpersoneel

Resultaten DIGI-C onderzoek onder KLM grondpersoneel

  • KLM

Vorige week (week 34) heeft De Unie een onafhankelijk onderzoek laten uitvoeren onder het KLM grondpersoneel. Hierbij stellen we ook de leden van De Unie en de geregistreerden van KLM Unie graag op de hoogte van de resultaten.

Het onderzoeksbureau

Het onderzoek en de resultaten zijn door MWM2 samengesteld. De naam MWM2 staat voor Meer Weten van Mensen en Markten. MWM2 is hét toonaangevende bureau in Nederland voor toegankelijk online en mobiel onderzoek. MWM2 adviseert en faciliteert organisaties in het luisteren naar betrokken stakeholders en ondersteunt bij het vertalen van hun stem naar acties binnen de organisatie. Honderden organisaties ‘weten door te meten’ met MWM2.

Duur van het onderzoek

Deze onderzoeksopdracht is in zeer korte tijd uitgevoerd. Hierdoor zijn niet alle faciliteiten van het platform Digi-C ten volle benut. We hebben ons beperkt tot de essentie van de situatie binnen KLM, zonder polariserend te willen optreden. De keuze hiervoor is omdat De Unie op korte termijn de patstelling in het overleg bij KLM over een cao voor het grondpersoneel wil helpen doorbreken. Het onderzoek is 4 dagen beschikbaar geweest en is ingevuld door veel van je collega’s. We delen alle uitslagen die MWM2 voor ons heeft samengesteld open en transparant.

Resultaten gedeeld met collega bonden en KLM

Vanmiddag is de volledige uitkomst ook met de collega grondbonden en KLM gedeeld. Wat duidelijk uit de resultaten blijkt, is dat een zeer grote meerderheid van het KLM grondpersoneel een basis ziet voor het verder praten over de cao. Daarom heeft De Unie vanmiddag opnieuw een oproep gedaan aan alle partijen om aan tafel te komen en het overleg te hervatten.

Koninklijk meepraten

Wat ons enorm opvalt, is dat zo’n 60% van de collega’s die niet lid zijn van een vakbond graag nu al tot een cao willen komen. Ongetwijfeld ken je collega’s die niet lid zijn. We willen je vragen om vooral hen te overtuigen om lid te worden van De Unie. Op die manier worden zij ook echt gehoord!

Registeren

Wil je collega niet lid worden maar wel op de hoogte gehouden worden over het overleg met KLM? Dan kan hij of zij er ook voor kiezen om zich gratis te registreren op ons collegiale platform klm.unie.nl. Een vrijblijvende en gratis registratie kan worden gedaan via deze link.

Resultaten

Klik hier voor de resultaten van het onderzoek onder KLM Grondpersoneel.

Vanavond geeft de voorzitter van De Unie, Reinier Castelein een toelichting op de resultaten in het programma Eenvandaag om 18.15 uur op NPO1. Als je nog vragen en of opmerkingen hebt, dan horen we dat graag!

Met vriendelijke groet,

Joop Hofland
Sr. Belangenbehartiger

Back To Top