skip to Main Content
Dit is een website van vakbond De Unie voor alle medewerkers van KLM.
Passage Special

Passage Special

  • KLM

In de knel door NOW 2.0 afspraken: laat het De Unie weten!

Sinds er weer meer wordt gevlogen vanaf Schiphol, krijgen De Unie en collega-vakbonden signalen dat de flexibiliteitsafspraken in het NOW 2.0-protocol nadelig uitpakken. Vooral van Gate en Ticket Agents krijgen we de nodige voorbeelden. Dit komt mede doordat alle inhuurkrachten, en daarmee de hele flexibele schil, naar huis zijn gestuurd. We hebben het idee dat dit mis dreigt te gaan – als dat al niet is gebeurd. Daarom willen we het oplossen: voor jou, je collega’s, KLM en de passagiers die jullie 24/7 bedienen. Natuurlijk kunnen we niet alle problemen oplossen of voorkomen. Maar we gaan het proberen!

Vragen voor KLM

Op basis van de signalen van jou en je collega’s hebben we vragen gesteld aan KLM. Zo proberen we de beelden van Agents aan te sluiten op de beelden van KLM, en een basis te vormen voor het gesprek.

Maandag 20 juli: gesprek met KLM

Zoals het er nu uitziet, gaan we maandag 20 juli 2020 om 17.00 uur met KLM in gesprek over de situatie. Het zou heel fijn zijn als jij en je collega’s ons van verdere input kunnen voorzien.

We zijn dan met name op zoek naar antwoord op de volgende vragen:

  1. Wat is er aan de hand? Wat gebeurt er op dit moment of wat staat er te gebeuren? Geef een zo feitelijk mogelijke weergave. Denk aan een beschrijving van de situatie vóór de coronacrisis, tijdens de afgelopen maanden, op dit moment en de voorzienbare toekomst.
  2. Wat zijn de knelpunten die je hebt ervaren, nu ervaart en denkt te gaan ervaren?
  3. Wat zie jij als een werkbare oplossing voor de knelpunten hierboven?
  4. Hoeveel NOW-dagen heb je vanaf april gekregen?

We horen graag van je. Wil je meer informatie delen omdat je die relevant vindt? Doe dat gerust.

Sluit collega’s aan

We proberen zo veel mogelijk Agents te informeren. Stuur deze nieuwsbrief en uitvraag alsjeblieft door aan je collega’s. Ook zij kunnen zich gratis registreren op klm.unie.nl en blijven daarmee op de hoogte van de ontwikkelingen bij KLM en de visie van De Unie daarop. We zullen dinsdag 21 juli 2020 verslag doen van ons gesprek.

Alle reacties, vragen, antwoorden en opmerkingen kun je sturen naar gertjan.tommel@unie.nl. Je kunt me ook bellen op 06-5252 2034. We horen graag van je.

Back To Top